FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI

Dumbrava Roșie 2

București

(+4) 021 31 83 874

Contact

Luni - Vineri 9:00 - 17:00

Program

Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele Baleare. Această inițiativă a descoperit noi puncte de sprijin pentru expansiunea afacerilor românești în regiune, a facilitat accesul românilor din Diaspora la oportunitățile din țară și a accelerat cooperarea economică între antreprenori români și spanioli. 

În cadrul delegației, 27 de antreprenori români din București, Constanța, Oradea, Iași și Cluj Napoca s-au întâlnit cu peste 40 de antreprenori spanioli, precum și cu peste 100 de profesioniști și antreprenori români din Spania. În plus, prin Repatriot au fost prezenți și oameni de afaceri din Marea Britanie, Elveția și Franța. S-a creat astfel cadrul propice pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și a unor oportunități de colaborare și investiții în diferite sectoare cheie. Totodată,  au fost organizate întâlniri cu autoritățile din Spania, Camere de Comerț și Industrie, vizite la hub-uri de tech și incubatoare de business.

În această acțiune au fost organizate două conferințe pentru antreprenori și profesioniști din Diaspora și reprezentanții Repatriot s-au văzut cu peste 500 de români care trăiesc și muncesc în Spania, au fost vizitate 4 comunități religioase care unesc comunitatea de români locală.

“Pe lângă cercul de prieteni Repatriot și proiectele de afaceri  am descoperit români remarcabili și am avut astfel ocazia să le mulțumim pentru tot ce fac pentru România! Ei sunt ambasadorii noștri, țin cu țara, trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în România. Vă asigur că nu este o experiență simplă să simțiți emoția care vă cuprinde atunci când priviți în ochii a peste 100 de copii români din Baleare, adunați în comunitățile religioase românești într-o duminică. Rămâi fără cuvinte când asculți povestea părinților, adevărați exploratori, care au ajuns aici cu mâinile goale și apoi și-au făcut un viitor!” a declarat Marius Bostan, antreprenor în serie şi iniţiator Repatriot. 

Proiecte de afaceri între spanioli, românii din Diaspora și cei din România

Antreprenorii români și spanioli au multe puncte comune și există un potențial major de dezvoltare a relațiilor comerciale dintre aceștia. Peste un milion de români trăiesc și muncesc în Spania și multe companii fondate de români creează valoare în Spania. Totodată, mulți spanioli au investit în România, iar relațiile comerciale, diplomatice și culturale sunt într-o continuă creștere. Cele peste 100 de ore de discuții și întâlniri directe, din cadrul misiunii economice Repatriot, au contribuit la inițierea unor proiecte de afaceri și la clădirea unor punți solide de încredere între spanioli, românii din Diaspora și cei din România. 

Repatriot cucerește Barcelona și Baleare printr-o misiune economică de multe milioane de euro

Principalele industrii abordate în cadrul misiunii economice au fost energia regenerabilă, sectorul HoReCa și tehnologia informației și comunicațiilor (IT&C). Aceste domenii au fost identificate ca fiind deosebit de promițătoare și au generat interes  în rândul antreprenorilor români și spanioli.

“Din primul moment în care i-am explicat domnului Bostan despre acest demers, răspunsul a fost <<da, contează pe Repatriot și pe RBL>>. Astfel, această delegație se definește prin cuvinte precum proactivitate, acțiune și spirit de echipă, elemente esențiale pentru orice antreprenor și lider. Fără Repatriot, acest demers nu ar fi putut fi un real succes. Acesta este doar o piatră de temelie la construcția punții între cele două zone, punte pe care doar împreună o putem întări“,  a spus Consulul Onorific al României în Insulele Baleare, Alexandru George Lazăr.

Misiunea economică din Spania s-a desfășurat în perioada 21-27 martie și a fost organizată cu sprijinul Consulatului General al României la Barcelona condus de Doamna Sandra Liliana Gătejeanu Gheorghe, a Domnului Ministru Consilier Economic în Regatul Spaniei, Bogdan Bădescu și cu sprijinul Domnului Consul Onorific al României în Insulele Baleare, Avocat Alexandru George Lazăr.

Repatriot este o comunitate de români cu inițiativă, care crește permanent în toată lumea, printr-un proiect bazat pe voluntariat al Romanian Business Leaders, inițiat în 2015 pentru “a conecta românii de pretutindeni la oportunitățile de Acasă”. Antreprenorii din comunitatea Romanian Business Leaders și Repatriot contribuie la crearea a peste 15% din PIB-ul României cu o cifră de afaceri cumulată de peste 45 miliarde de Euro. Repatriot rămâne dedicat promovării oportunităților de afaceri din țară pentru românii din afara granițelor, sprijinind totodată antreprenorii români în extinderea activităților lor pe plan internațional.

Detalii pe repatriot.ro și la office@repatriot.ro 

Activitățile fundației