FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI

Dumbrava Roșie 2

București

(+4) 021 31 83 874

Contact

Luni - Vineri 9:00 - 17:00

Program

Redirecționați 20% din impozitul companiei Dvs. către Fundația Națională a Tinerilor Manageri

Fundația Națională a Tinerilor Manageri promovează de peste două decenii cultura manageriala modernă în societatea românească, în spiritul economiei de piață. Principiile pe care se bazează activitatea noastră sunt moralitate, competență, fairplay, democrație, etică, responsabilitate și solidaritate.  Cu o experiență de peste 20 de ani, FNTM a dezvoltat o rețea profesională de membri în fiecare județ din România. FNTM este o organizatie non–profit și neguvernamentală, înființată în 1997 de un grup de absolvenți cu specializare în management.

Puteți redirecționa către Fundația Națională a Tinerilor Manageri până la 20% din impozitul pe profit al companiei Dvs. fără niciun alt cost.

Sponsorizarea cu 20% din impozitul pe profit sau venit este o facilitate fiscală existentă în Codul fiscal din anul 2004, dar care nu este suficient de cunoscută în rândul companiilor din România. Fondurile acordate nu reprezintă o cheltuială suplimentară pentru companie, fiind scăzute ulterior şi direct din sumele ce trebuie achitate statului în contul impozitului pe profit/venit.

Potrivit Codului Fiscal, puteți sponsoriza Fundația Națională a Tinerilor Manageri, înregistrată în  Registrul entităților/unităților de cult pentru care se acordă reduceri fiscale, conform Legii nr. 32/1994, cu modificările și completările ulterioare, atât în situația în care reprezentați o societate comercială care plătește impozit pe profit, cât și în situația în care reprezentați o microîntreprindere, astfel:

  • Dacă sunteți societate comercială care plătește impozit pe profit, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,75% din cifra de afaceri, respectiv 20% din impozitul pe profit datorat.
  • Dacă sunteți microîntreprindere, sumele aferente sponsorizărilor se scad din impozitul pe venit datorat pentru trimestrul IV, până la nivelul valorii reprezentând 20%.

Completați contractul de sponsorizare și și virați suma dorită în contul organizației până pe 31 decembrie 2022.

Dacă sponsorizările realizate de compania Dvs. în 2021 nu au atins limita maximă de 0,75% din cifra de afaceri sau 20% din impozitul pe profit ori pe venit plătit statului, poți solicita ANAF redirecționarea acestor sume către Fundația Națională a Tinerilor Manageri. Completați contractul de sponsorizare cu suma disponibilă, și trimiteți către ANAF Declarația 177, la ANAF prin mijloacele electronice de transmitere la distanță (SPV). După procesare și verificare, în termen de 45 de zile, ANAF va vira către suma respectivă către Fundația Națională a Tinerilor Manageri.

Fundația Națională a Tinerilor Manageri, cu domiciliul fiscal Municipiul București, Sector 2, Str. Dumbrava Roșie, Nr. 2, figurează în Registrul entităților/unităților de cult.

Activitățile fundației