FUNDAȚIA NAȚIONALĂ A TINERILOR MANAGERI

Dumbrava Roșie 2

București

(+4) 021 31 83 874

Contact

Luni - Vineri 9:00 - 17:00

Program

Productivitate, acces la piețe, inovație, competitivitate, reziliență: 5 motive pentru digitalizarea IMM-urilor

imagine creată cu Microsoft Edge

Prin digitalizarea, IMM-urile din România pot deveni mai competitive și să se adapteze la schimbările rapide din mediul de afaceri. Iată cinci motive pentru care IMM-urile din România ar trebui să implementeze o strategie de digitalizare:

  1. Eficiență și productivitate: Digitalizarea poate ajuta IMM-urile să își optimizeze procesele și să devină mai eficiente. De exemplu, prin automatizarea unor sarcini repetitive, companiile pot economisi timp și resurse, ceea ce le permite să se concentreze pe activități mai importante.
  2. Acces la noi piețe și clienți: Prin digitalizare, IMM-urile pot accesa noi piețe și clienți, atât la nivel național, cât și internațional. De exemplu, prin utilizarea platformelor de comerț electronic, companiile pot vinde produsele și serviciile lor către o audiență globală.
  3. Inovație: Digitalizarea stimulează inovația, permițând companiilor să dezvolte noi produse și servicii sau să îmbunătățească cele existente. De asemenea, digitalizarea poate ajuta companiile să identifice noi oportunități de afaceri și să răspundă rapid la schimbările din piață.
  4. Competitivitate: Digitalizarea poate ajuta IMM-urile să devină mai competitive în raport cu întreprinderile mari. De exemplu, prin utilizarea tehnologiilor avansate, companiile mici pot oferi servicii similare sau chiar superioare celor oferite de întreprinderile mari.
  5. Reziliență: Digitalizarea poate ajuta IMM-urile să devină mai reziliente în fața provocărilor economice și sociale. De exemplu, în timpul pandemiei COVID-19, companiile care au fost digitalizate au reușit să își mențină activitatea și să se adapteze rapid la noile condiții.

În concluzie, digitalizarea este un proces important pentru IMM-urile din România, care le poate ajuta să devină mai competitive, inovatoare și reziliente.

Conform unui studiu realizat de MKOR Consulting, digitalizarea poate aduce IMM-urilor din România o creștere a cifrei de afaceri de peste 30%, Conform aceluiași studiu, 67% dintre IMM-urile românești deja caută soluții digitale pentru creșterea eficienței și productivității. 

În întâmpinarea acestei nevoi a mediului de afaceri din România, Fundația Națională a Tinerilor Manageri (FNTM) oferă cursuri gratuite în competențe digitale, prin proiectul „Angajați performanți, întreprinderi competitive!”. Aici puteți afla mai multe informații despre proiect.

Activitățile fundației